Cojones Coffee

Veelgestelde vragen

Gewoon omdat we rete goede koffie in de beste cup stoppen. De beste cup? Jazeker, 100% composteerbaar en hij loopt lekker door jouw machine. Geen vast lopers! Met optimaal gemak en een goed gevoel genieten van de lekkerste koffie uit je cup. Daarom.
Daarnaast onderscheiden we ons met een spicy merkbeleving. Geen duffe koffie reklames, geen smaakjes, niet net geplukt in de jungle op een bedje van notenmelange….. Niet voor iedereen maar wel voor een ieder die bij ons past.

Coffee Cojones wordt samengesteld uit een blend van verschillende bonen voor de beste koffie. In tegenstelling tot andere producenten worden onze verschillende bonen separaat gebrand en mogen ze in alle rust afkoelen voordat ze bij elkaar worden gebracht tot de juiste blend. Het koelen met waternevel om het proces te versnellen en de boon weer op zijn oude gewicht te krijgen, daar doen wij niet aan. De opname van water vermindert de smaak concentratie en daarmee verdwijnt de Cojones van de koffie …. En laten wij Cojones nou heel erg belangrijk vinden.

Vul t zelf maar in:
Plofkip of een biologische kip?
All you can eat of een fijn restaurantje?
Curling of formule 1?
Korfbal of Voetbal?
Pina colada of Cerveza??
Zoete wijn of een lekkere chablis?
Breien of avontuur?
Goedkoop of goed?
Mark of Max?
Nojones of Cojones?

Voor Passionate People die maximaal genieten van het leven maar met respect voor de wereld. Voor iedereen die waarde hecht aan de toekomst van onze kinderen. Voor iedereen die de cup vervuiling “not done” en onnodig vindt. Voor iedereen die niet wil inleveren in kwaliteit en gemak maar wel wil bijdragen aan een schonere wereld. Voor iedereen die verantwoordelijkheid durft te nemen. Voor iedereen met ballen!

Nee! Zeker niet de goedkoopste. Gewoon rete goede koffie in de beste sustainable cup voor een eerlijke prijs. Het goede “groene” gevoel van maatschappelijk verantwoord bezig zijn krijg je er gratis bij en je hoeft er ook niks voor te doen!!

Ja onze cups zijn 100% biologisch afbreekbaar en kunnen zo in de groenbak! Onze cups voldoen aan de richtlijnen van de EU voor composteerbare cups. Dit betekent dat de cups in een composteerinstallatie in uiterlijk 12 weken volledig composteren.

Uiteraard omdat ze 100% composteerbaar zijn , maar ook omdat ze zo lekker in de machine passen. Je voelt gewoon dat de cups kloppen voor jouw machine. Geen zogenaamde vastlopers of weigeraars, maar gewoon zoals het hoort.

No Bullshit, die zijn ook 100% sustainable. Geen plastic of giftige verf dus gewoon in de papierbak om zo te recyclen en bomen te besparen.

Bullshit! Dat is wat Nespresso en andere fabrikanten ons wil doen laten geloven. Allereerst begint het met dat slechts 5% van alle alu cups worden opgehaald. De rest verdwijnt gewoon bij het rest afval! Vervolgens is niet alleen het maken van alu cups maar ook het hergebruiken ervan een energie intensief traject waarbij ook nog allerlei ranzige chemicaliën worden gebruikt. Google maar eens….Hebben we nog niet eens over de plastic cups die ook nog worden verkocht.

Wij kunnen wel zeggen dat onze koffie rete goed is maar probeer het gewoon zelf toch? Als jij een abonnement afsluit dan krijg je altijd een “try out” korting op je eerste bestelling. Zodat jij voor weinig onze koffie kan proberen. Bevalt het niet dan druk op de op “I don’t like!!” red alert button in jouw account info en de levering wordt direct gestopt (en daarmee natuurlijk ook de incassering).

Inmiddels staat t vast dat het goed is om elke dag koffie te drinken. Na heel veel wetenschappelijk onderzoek concludeerde de Gezondheidsraad in 2015 dat koffie een gunstige invloed heeft op de gezondheid. Koffiedrinkers hebben oa veel minder kans op diabetes type 2 en de meest voorkomende hart en vaatziekten!!! Daarnaast bevordert koffie de aanmaak van feel good hormonen zoals serotonine en dopamine waarbij is aangetoond dan dit met name bij vrouwen libido verhogend werkt. Wordt iedereen blij van.

Onze blends bestaan altijd uit een mix van meerdere Arabica soorten met een percentage Robusta. Veel mensen denken dat Arabica het kenmerk van kwaliteit is, maar er zijn hele goede Arabica maar ook hele slechte Arabica bonen. Dit geldt ook voor Robusta bonen. Arabica is zachter, romiger en geeft een betere crema maar mist Cojones. Robusta is zwaarder, iets bitter en scherper. In de juiste mix geeft dat de optimale Cojones blend.

Hoe frustrerend is het als de koffie op is en je bent vergeten te bestellen. Hup naar de supermarkt om koffie te kopen die je eigenlijk niet echt lekker vindt. Daarom is een abonnement zo handig. Nooit misgrijpen, altijd cups in huis! Ze worden simpel bezorgd via de brievenbus. Uiteraard zit je nergens aan vast en kun je ieder moment je abonnement aanpassen of stopzetten. Geen wurgcontract wel het gemak!

  • Met het afsluiten van het abonnement ontvang je als eerste een bevestigingsmail met daarin jouw gegevens en het gekozen abonnement. Mocht je geen mail hebben ontvangen check dan ook even je spam mailbox.
  • Bij het afsluiten van het abonnement heb je de betaling voor de eerste levering direct gedaan via Ideal of creditcard. Je hebt ons dan ook toestemming gegeven voor het incasseren van de betalingen van de vervolg leveringen.
  • Binnen 2 werkdagen krijg jij de eerste levering.
  • Vanaf dat moment krijg jij iedere 2,3,4 of 8 weken (afhankelijk van de door jouw gekozen frequentie) de volgende levering.

Als je een abonnement afsluit betaal je de eerste levering direct middels iDeal, Bancontact of creditcard. Iedere betaling van de volgende levering wordt 5 dagen voorafgaand aan de levering via incasso van jouw rekening geïncasseerd. Met het afsluiten van het abonnement geef je ons toestemming hiervoor.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.